zomaer een praetje - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van familie rog - WaarBenJij.nu zomaer een praetje - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van familie rog - WaarBenJij.nu

zomaer een praetje

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg familie

12 Februari 2010 | Denemarken, Kopenhagen

Hier even een verslagje van de afgelopen visweek,en zo begin ik toch steeds meer te twijfelen aan de opwarming van onze aardbol..niet dat we het koud hebben hoor op zee,de rogjes hebben daar een te dikke berenvacht voor.Zo kwamen we op Helgoland wat visserlui tegen en zo zeiden ze jaren gelee: Hee daar heb je de 3 rogjes.Nu zeggen ze daar heb je de 3 roggen.Dat komt natuurlijk door die dikke vriesjassen die kan je nergens anders kopen.Zo heeft Ment van de harst nog mooie foto"s gemaakt in Cuxhaven van al dat ys.Die zal die even naar me opsturen zodat ik ze hier op kan zetten.Maar wie een van dar harst kan die weet dat dat heel lang kan duren,eer dat ik die foto"s opgestuurd krijg dan zitten we tegen een hittegolf aan.Maar even over de terug reis.Zo stapten we gisterochtend om 10.00 uur in de auto sneeuw ,gladheid overlopende sneeuwpoppen het was een toestand.Maar even serieus zo waren we net de grens over en trok die bus ineens naar rechts en raakten we van de weg af.Gelukkig niet tegen de vangrail of in een greppel.Maar gelukkig precies bij een afslag.zodat we 100 meter door zijn gereden en eerst wat gegeten hebben.Van de schrik bekomen zijn we later toch weer gaan rijden maar nog geen 50 kilometer verder precies het zelfde gebeurde.Weer trok die bus naar rechts en omdat het zicht beperkt was schik je je eigen helemaal lam. Maar nu kwamen we er achter wat er aan de hand was.Die bus trekt automatisch naar rechts als er een hele grote M langs de weg staat,maar om dat het zicht zo slecht is heb je dat helemaal niet in de gaten. Ik zal zeggen de groeten en tot de volgende keer over en sluiten.

• 12 Februari 2010 - 20:59

Wim Harteveld:

Zat Anton soms rechts in de bus hahaha'of lag tie achterin, met het maagzuur van die gerookte makreel.
    Fijn weekend verder,
    Groetjes Wim

• 12 Februari 2010 - 22:53

Eline:

Wat een linke boel zeg!!ik zou zeggen: kies voor de veilig weg en neem gewoon elke afslag en elke keer andere menu gang!!

• 13 Februari 2010 - 16:27

Danny:

nou weer een leuk verhaal... alleen wat jammer van de taalvouten.. maargoed dat komt natuurlijk door die dikke berevacht, dat zit tegenwoordig ook al op ze vingers!
    en over die bus... dat komt wel goed joh!

• 13 Februari 2010 - 16:32

ANWB:

Wij helpen u alles op de rit te krijgen met uw zomervakantie, wintersportvakantie of auto. Waar u ook naartoe gaat.
    Nog een tip van de wegenwacht:
    De bus kan in de sneeuw op sommige plaatsen inderdaad naar rechts trekken. Dat is normaal bij zulk soort weerssituaties.
    Wanneer de bus op de A-44 bij Kattuk naar rechts gaat trekken raden wij u aan toch echt contact opnemen met onze crisisdienst.

Alles op de rit... ANWB

• 14 Februari 2010 - 15:14

Scheveninger:

Het rommeld in Scheveningen....wat is er aan de hand?
    Er zit iets in de lucht!!

• 14 Februari 2010 - 20:29

Joop:

Hey gebroeders Rog ..
    wat een leuke site,ik hou jullie in de gaten.
    Hoe ver zitten jullie nu uit de kust?En zitten jullie op garnalen?
    Zijn dat de eigen garnalen die hier worden gevangen?
    groeten

• 14 Februari 2010 - 20:29

Joop:

Hey gebroeders Rog ..
    wat een leuke site,ik hou jullie in de gaten.
    Hoe ver zitten jullie nu uit de kust?En zitten jullie op garnalen?
    Zijn dat de eigen garnalen die hier worden gevangen?
    groeten

• 14 Februari 2010 - 20:39

Marja:

hey mannen, leuk idee om jullie zo te volgen.

groetjes

• 14 Februari 2010 - 20:57

Gerrit Dijkhuizen:

Mannen een goede reis weer en dat jullie maar een hope garrent mogen vangen.Jullie gaan weer de kou in en ik volgende week de warmte met een zeewatertemp.van 20gr.Een goede reis en visserij.gr.Gerrit

• 14 Februari 2010 - 21:13

M&I:

Ja hoor Dan, sinds wanneer let jij daar op?!?!?!?!?!?!

Hartstikke leuk stukkie hoor! En de foto's zijn toch nog redelijk snel geplaatst :)

Fijne reis en goede vangst!

• 15 Februari 2010 - 10:05

Van Dam:

nou urruf ik dacht ik doe het ff vóór dat jij der commentaar op gaat geve...:P hoe heb jij dat trouwes zo snel voor mekaar gekrege met die foto's?? had je niks te doen...:p

maargoed de gebroeders in ieder geval een goeie vangst toegewenst!

vD

• 15 Februari 2010 - 13:33

Irvy:

Jaja Mr. Spanish!, schuif de aanleiding van die arrogante opmerking maar door naar een ander! :P :)

Ment heeft de foto's effe bij Bar & Dees afgeleverd zodat ze meteen op de site gezet konden worden. Zo traag zijn die Van der Harstjes dus nog niet!

Wel leuke plaatjes overigens :)

• 15 Februari 2010 - 13:52

Van Dam:

Oh nou is het weer mijn schuld???:P
    nou idd wel leuke foto's...
    maar zou dit dan een eerste stap zijn geweest op weg naar 'de snelle vd harst'??

• 15 Februari 2010 - 15:27

VdH:

herr Spans, du er
    latterlig!

• 15 Februari 2010 - 15:40

Dees:

De mannen zijn gearriveerd in Cuxhaven vanaf Kattuk hebben ze er 4,5 uur over gedaan!Dus beter dan vorige week
    Barry heeft alleen een griep virus meegenomen dus je hebt kans over een paar dagen de sch-10 is veranderd in een Hospital Schip hahaha

• 16 Februari 2010 - 20:58

Dees:

Het virus lijkt met de noorderzon verdwenen!!
    Gelukkig maar voor de Rogjes want alle broers ziek wordt je ook niet vrolijk van,dat gekots en dat rennen naar de wc is niks op zo'n notendop!
    Ik zie ze al staan op de beurt wachten bij het wc'tje hahahaha...
    Nou allemaal aan de uitgeperste sinaasappels en dan komt het wel weer goed!!
    Misschien zijn ze het weekend wel weer lekker thuis!!

• 17 Februari 2010 - 08:46

Bar,

Je moet de groeten hebben van Harm met die twee..

• 17 Februari 2010 - 09:06

Harm:

Ik sprak vanmorgen ene van der Harst, die had het over een site van de sch 10.
    ik denk ik zal even kijken en dan Barry de groeten doen. maar ik zie dat die van der Harst dat al gedaan heeft.
    Maar als nog bij deze dus persoonlijk. De groeten van Harm!

P.S. alleen wat bedoelen jullie 'met die 2...'???

• 19 Februari 2010 - 12:03

Dees:

de mannen zijn weer onderweg naar het fijne Scheveningen!!!(o nee eentje naar kattuk)
    Ik ben benieuwd of er nog gestopt is bij het beroemde punt MMMMMM
    ?????

• 19 Februari 2010 - 12:05

Gemeente Lid:

Even een algemene vraag :
    Wie is er ook in het bezit van zo'n beroemde veel gevraagde Centrum Sleutel en zo ja...welke deur mag jij in???

• 19 Februari 2010 - 12:12

Nou..ik heb er een!!
    Maar ik heb gehoord dat die meneer vd Harst er ook een heeft???
    Waarom eigenlijk??
    En welke deur mag jij in dan?

• 19 Februari 2010 - 13:07

Danny:

ik denk dat ik toch ook maar jeugdouderling wordt... dan mag je overal in... en je hoeft geen moer te doen!:p

• 19 Februari 2010 - 16:03

AvdH:

Ik zal jullie gerust stellen. Vele deuren blijven ook voor mij gesloten.

• 19 Februari 2010 - 17:43

AvdH:

Net een weekje center parcs geboekt voor in de zomer. Nou krijg je (is nieuw) een sleutel van de voordeur van het huisje. En binnen zit iedere deur op slot. Maar daar krijg ik geen sleutels van. Wat nou als ik moe ben? en ik wil naar de slaapkamer. Of ik moet naar de WC? Of naar de douche?

• 19 Februari 2010 - 17:44

Mr. Mentos:

Alleen ik ken overal in!

• 19 Februari 2010 - 17:47

AvdH:

Sorry, ik las de brief niet helemaal af...Dan moet ik de receptie bellen(kan ff duren) dan doen zij de deur open van de slaapkamer,WC of douche..

• 19 Februari 2010 - 18:16

Eline:

oh werkt dat zo, je zal maar nodig moeten....

• 19 Februari 2010 - 18:18

AvdH:

Toch nog even een half uurtje over nagedacht...maar het lijkt me toch niet zo heel handig!

• 19 Februari 2010 - 18:25

Omslachtigheid:

toppunt van omslachtigheid: je koopt een kopieerapparaat, omdat dat hard nodig is voor al het wijkwerk, zet hem in een kast en geeft niemand de sleutel.

Een kopietje maken gaat als volgt:
    De deur gaat niet open dan bel je iemand , diegene zoekt de sleutel,komt fietsen, doet de deur open, kopieeren, ben je klaar, wie doet de deur weer op slot??, bel je iemand, zoekt de sleutel, stapt op de fiets en doet de deur dicht

• 19 Februari 2010 - 18:25

Danny:

nee idd... niet erg handig...
    misschien dat de rest daar ook nog es achter komt! maar dat zal wel ff duren

• 19 Februari 2010 - 18:35

Dees:

nou idd dat gaat even duren voordat ze dat door hebben...maar ik heb even onderhandeld en ik heb dus nu een sleutel waar volgens de opper baas je echt overal mee in kan!!
    Ik denk ik het zo ff gaat uitproberen want anders krijg ik zondag dat omslachtigen gedoe!!
    EN WIE GA JE DAN BELLEN??

• 19 Februari 2010 - 18:36

Eline:

Dat is mooi Dees kunnen we jou bellen!

• 19 Februari 2010 - 18:41

Spuit 11

• 19 Februari 2010 - 18:43

Dees:

lust geen spruitjes en nu helemaal niet whahaaha

• 19 Februari 2010 - 18:47

AvdH:

Is goed dat jij die sleutels hebt. Zal zo wel even een aantal datums mailen wanneer we o.a. moeten kopieren e.d. Kan je alvast in je agenda zetten Dees!

• 19 Februari 2010 - 18:50

Dees:

maar Arie jij hebt toch een zo'n bijzondere sleutel?
    Ik vind het wel komisch dat iedereen er zo'n toestand van maakt ..ja toch Aar?
    Wij hebben van tevoren aangevraagd dat wij graag zo'n speciale sleutel wilde en nadat ik wat garnalen had beloofd en jij toch allerlei lekkere salades hadden we het toch snel voor elkaar!!

• 19 Februari 2010 - 18:53

AvdH:

Voor wat hoort wat. Maar ja niet iedereen weet hoe je dat spel moet spelen. Wij weten de zwakke punten van de directie.

• 19 Februari 2010 - 18:58

AvdH:

Ik zal je sterker vertellen, hoor hem het zo nog zeggen:"hier Esmee jij ook zo'n speciale sleutel, voor als papa hem kwijt raakt".

• 19 Februari 2010 - 20:42

Dees:

ja idd aar zo werkt het. mijn vier koters hebben alle vier ook de speciale sleutel gekregen, omdat mama nog al vaak iets kwijt is

• 20 Februari 2010 - 08:36

AvdH:

Ik beb er een op Marktplaats gezet. Heb al een bod van 100 euro gekregen!

• 20 Februari 2010 - 10:19

Danny:

nou ik ken iemand... die is de sleutel NU al kwijt... ik noem voorderet geen namen hoor elien!

• 21 Februari 2010 - 02:13

Zeevalk:

daar hebben ze een liedje van gemaakt:

maar de sleutel is gebroken en er is geen timmerman die onze sleutel maken kan!

• 21 Februari 2010 - 02:32

.......: