haring wedstrijd
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg familie
29 Augustus 2010 | Nederland, Scheveningen
Zo hier even de uitslag van de haring wedstrijd.Heb me zaterdag ochtend een bult in de rondte gereden.Van de C1000 naar de Liddle de Albert Hein en dan nog eens een 6 tal visboeren langs.Er deden 10 deel nemers mee;
Arie v Berkel
Erwin Schot
Gerda Schot
Bassie
Jacqueline v Berkel
En moet zeggen de spanning was om te snijden.Iedere deelnemer moest zeggen of de haring van de visboer of de supermarkt kwam.
En de haring te beoordelen met een cijfer van 1 tot 10.
Ikzelf had gezegd dat ik er een krat bier op zal zetten als iemand alles goed zal hebben.En omdat ik best wel bang was hier gigantisch mee het schip in te gaan had ik een troef achter de hand gehouden.
En dat ga ik nu bekend maken!!!
Er was er namelijk maar 1 deelnemer met 1 fout dat was Joke Knoester.
Maar eigenlijk had ze alles goed.Want de haring nummer 8 was geen haring van de Aldi,maar van een visboer.Ik had een week vantevoren al gezegd dat ik super haring moest hebben,en dat waren ze ook. Maar wat gingen de praatjes snel he??"Van de Aldi heb echt goeie spullen" enz enz Ik heb helemaal in een deuk gelegen.Hier door zakt Johan Schot naar de derde plaats die trouwens wel,en dat vond ik echt ongelooflijk ze eigen visboer er tussen uit haalden.Want iedere deelnemer moest ook zeggen in wat voor winkel de haring gekocht was...en schuift Jacqueline v Berkel en Bassie die ook wel is onder de naam Martin Pollie door het leven gaat.Deze vier waren verweg de besten.Want sommige kunnen net zo goed naar de SUPERMARKT gaan.De vistent Robbie op de Fred was als tweede getest...
Maar die als eerste werd getest die nr 8 was wel een toppertje (geen Aldi haring dus).Jongens het was een gezellig middagje.
Ik wil Joke Knoester toch een heel groot compliment geven ik had haar al hoog staan ook omdat ze de hoofdrol heeft in het Schevenings Toneelstuk .Maar nu weet ik het zeker.
Komende week zal ik zorgen dat de wisselbeker richting Huize Knoester komt!
Als je de beste noemt zal ik toch ook de slechtste moeten noemen dat was toch echt Erwin Schot,die volgens mij een makreel van een haring nog niet kan onderscheiden!!
Onze alom bekende Zeevalk zal zeker voor de foto's zorgen die er zijn gemaakt!!
Ik vond het een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar...
Arie v Berkel
Erwin Schot
Gerda Schot
Bassie
Jacqueline v Berkel
En de haring te beoordelen met een cijfer van 1 tot 10.
En dat ga ik nu bekend maken!!!
Er was er namelijk maar 1 deelnemer met 1 fout dat was Joke Knoester.
Komende week zal ik zorgen dat de wisselbeker richting Huize Knoester komt!
Onze alom bekende Zeevalk zal zeker voor de foto's zorgen die er zijn gemaakt!!
Ik vond het een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar...
29 Augustus 2010 - 17:31
Ment En Irvy:
Je bent ook onverbeterlijk hè! -
29 Augustus 2010 - 17:37
Joke:
Ik heb m'n dressoir vast leeg gehaald. Kom maar op met die beker! -
29 Augustus 2010 - 17:46
Ome Wim:
Laat ik voorop stellen,dat ik er niet van het begin ben bijgeweest,dus sommige dingen zijn mij niet bekend.Maar volgens mij is Bar nog in de "Nobel",want er deden geen 10,maar 8 of 9 deelnemers mee,tenminste die hebben wij(Bar en ik zelf geteld)Dat Joke uiteindelijk met vlag en wimpel,zonder fouten kampioen is geworden geloof ik wel,maar van welke visboer was die nr 8 haring?,toch van Cor Spaans met zijn compagnon?Laat ook de niet aanwezige de officiele uitslag weten,zowel van de deelnemers als de uitslag van de visboeren/supermarkten,zonder daarbij namen te noemen,ligt erg gevoelig nietwaar. -
29 Augustus 2010 - 19:17
J R Van Der Harst:
Goh, Barry zoiest had ik nou nooit van jou verwacht.
Maar het was zeker rete gezellig, ook dat afterparty! -
29 Augustus 2010 - 19:59
VH:
Tijdens mijn wekelijkse nabetrachting van de afgelopen week met enkele ouderlingen en jeugd ouderlingen kwam ook de haringtest op de 'z.g. schuur ter sprake. Was er eerst een heel groot compliment voor de Aldi. Door enig gemanupileer (ik hoorde anders koste het hem een kistje pils) is er met de uitslag enigzins geknoeid (foei) Als Herder van de Juliana Kerk had ik van mijn broeders wel een andere opstelling verwacht. In de toekomst hoop ik voor deze spontane acties uitgenodigd te worden, want ik kan nog wel een haring van een gerookte makreel onderscheiden. -
29 Augustus 2010 - 20:02
Bassie:
Altijd blijven lachen -
29 Augustus 2010 - 21:51
...:
Voor een dominee wel erg veel taalfouten... -
30 Augustus 2010 - 05:52
Ria:
Wat een verhaal! en dat voor een zondagschoolmeester!
Ik wil graag volgende keer ook graag mee doen. En ik kan wel een haring schijden van de makreel, alleen de kleur kan ik niet zien. -
30 Augustus 2010 - 06:26
VH:
Beste mensen,
Na mijn vorig schrijven, een aantal weken geleden, zie ik tot mijn grote verbazing dat er weer een aantal keren onder mijn naam geschreven is!
Gelukkig zijn we er achter dat dit dhr. Pollie senior betreft (de vader van Leendert).
Nou ik moet toegeven deze meneer heeft wel humor, maar gelieve volgende keer onder uw eigen naam schrijven. Of zoals bovenstaande blog vermeld; onder de naam Bassie.
Helaas had ik zaterdag al andere bezigheden en kon ik niet deelnemen aan de haring-wedstrijd. Als jullie laten weten wanneer de volgende bijeenkomst is zal ik er zeker bij zijn!
Opmerkelijk vind ik het dat het een dame is die deze wedstrijd gewonnen heeft. En eigenlijk nog ééntje uit Den Haag ook! Dat zou toch niet mogen tussen al deze Scheveningers!
Joke, Hartelijk gefeliciteerd!
Tot a.s. weekend (barbecue).
Groet!
vH -
30 Augustus 2010 - 12:34
Ria De Man:
Zouden jullie mij naam dan ook niet meer willen misbruiken! Zal ook wel een Pollie achter zitten. Als ik die berichtjes lees wordt het zwart voor mijn ogen. Misschien dat het rood is maar dat zie ik natuurlijk niet. Bij voorbaat dank. -
30 Augustus 2010 - 13:36
Broer Aai:
ik zie nu groen dat komt door de hoge golfen want daar ken ik nooit zo leker tege -
30 Augustus 2010 - 14:06
Pollie Sr:
Geachte D, jammer dat je probeert mijn naam onderuit te halen. Dat ik onder de naam vH zou schrijven. Ik weet niet waar dit vandaan komt. Ik heb het idee dat je het net als Ria de Man het jammer vond dat je er niet was. -
30 Augustus 2010 - 15:05
Pollie Junior:
Wat een geweldig feest was het afgelopen zaterdag! Zang, dans, drank en eten. Ik heb 10 blikjes getest en het waren allemaal Heineken blikjes, weet niet waar ze vandaan kwamen? Maar moet zeggen een en al lof voor het organiseren van dit festijn. Het beviel mij trouwens wel dat het in het weekend was, sommige gladiolen organiseren nog wel eens wat doordeweeks. Bar, laat je niet gek maken hoor, ik vind dat je als organisatie de regels mag aanpassen wanneer je wilt, ook al zit der dan een luchtje aan.
Verder heb ik eigenlijk niet zoveel te vertellen! Vandaag weer voor het eerst naar school geweest en zal dus ook wat meer tijd krijgen om op de site te schrijven.
30 Augustus 2010 - 16:37
AvdH:
Er zijn mensen of juist kinderen die geld betalen om de Drievliet in te mogen. Om als knaller het schip op te mogen. Jullie verdienen er gewoon geld mee... omgekeerde wereld zeg! Nee gekheid...ik denk aan jullie! Het beste!!! -
01 September 2010 - 04:15
Broer Rien:
goeienmorgen allemaal,ik zat zo te denken,ik lees en hoor over die haringtest wel leuk en gezellig maar ja met haring hebbe eigenlijk niet veel te maken we zijn te slotte garrentvissers,dat we geen garnalenproef/pel wedstrijd houden ,als we weer aan het vissen toe komen altijd gezelig,hier gaat alles ze gangetje lekker weertje ,wachtschip maria ligt naast ons ,ze hebben makreel aan boord die nemen we vanmiddag over en gaan we lekker makreeltje roken altijd gezellig scheveningers onder elkaar,allemaal de groetjes en tot horens over en sluiten!!!! -
01 September 2010 - 04:21
Broer Rien:
o ja als jullie me neven zien dennis en jordy,vraag eve aan ze of ze nog ooiersvaarskuitenvet hebben gehaald hahaha,misschien dat bar daar wel een nieuwe blog overschijft,ik ben er zelf ook ingetrapt toen ik net zo oud als hun was,groetjes -
01 September 2010 - 20:03
AvdH:
Ik weet wel wie er dan wint met de pel-wedstrijd.. -
01 September 2010 - 20:39
Irvy:
Hoi Rien als je net zulke feestjes kan geven als je supper broer, ben ik er met de garnalen pel wedstrijd ook bij. Want het was een supper feestje.Maar dat zijn we inmiddels wel gewend met die feestjes van bar,Den Oever,Katwijk ,Makrelen wedstrijd en nog veel meer....En het jaar is nog niet om !!!!Ze zijn niet gauw te overtreffen. -
02 September 2010 - 04:41
Aan Irvy:
dag lekkerding met jou erbij twijfel ik er geen minuut aan,maar met al die ambtenaren en al die van der harsten ik weet het niet hahaha,doe je mannetje de groeten heb hem al een eeuwigheid niet gezien,uit oog uit hart zeker,jij blijft in me hart zitten dag schat,groetjes van de 2gebroeders!!!! -
02 September 2010 - 06:44
Irvy:
Rien, met mij erbij kan je wel een feestje bouwen en met van der harsten ook. Ambtenaren dat is weer een ander verhaal maar dat is het zelfde als met kattukers. Altijd afwachten hoe hun pet staat...Ment had het er pas nog over. We komen snel eens langs en anders komt hij wel een bakje drinken als jullie hier weer in de haven liggen. Succes nog het laatste dagje! -
02 September 2010 - 08:00
Le Chef:
Jah een leuke advertentie....ze hebben hem ingekocht voor €3,69/kg!
Alleen jammer dat wij hem moesten kopen voor €25,50/kg! Maarja...je ben een Kattuker of je ben het niet hea!
Le Chef
Strandpaveljoen Bries, Noordwijk -
02 September 2010 - 08:03
Gall & Gall:
ja als je irfy een flesje wijn geeft dan is het al gauw feest
die staat dan te dansen op de tafels alleen jammer dat ze het de volgende dag zelf niet meer weet! -
02 September 2010 - 12:04
Mitra:
Beter op tafel met 1 wijn in de hand, dan zonder wijntje aan de kant -
03 September 2010 - 07:57
Hoekjeom:
Wat grappig zeg dat we nu een heel gesprek hebben over drank!
Ook zie ik dat jullie al begonnen zijn met drank-speuken!!
Als kenner zal ik jullie nog een paar leuke geven!
1. 24 uur in een dag.........24 flesjes in een krat....!Toeval?
2. toch nog altijd beter drinken om te vergeten, dan vergeten om te drinken!
3. leg mij eens uit: als je niet mag drinken en rijden,
waarom zijn er dan zoveel parkeerplaatsen bij een café?
4. het gras is groen, de lucht is blauw! Ik ben niet dronken, wat klets je nou?
5. beter een buik van het drinken dan een bult van het werken!
6. als de drank is in de man is de wijsheid in de kan.
7. Geniet, maar drink met je maten!
8. De tijd dringt, ik drink dus mee!
9. Voor elk wat pils
10. Als ik dorst heb ziet niemand het, als ik zit te drinken ziet iedereen het!
11. Ik heb medelijden met mensen die niet drinken: ze voelen zich 's morgens, overdag en 's avonds altijd hetzelfde
12. Met bier en zang, leeft men lang
13. Als ik de poen had die ik al verzopen had kon ik weer zuipen.
14. Alle dagen dronken is ook een regelmatig leven!
15. Alcoholvrij-bier is als een BH aan de waslijn: het beste is er al uit!
16. Een bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand!
17. Biertje, biertje... 'k zal U zuipen, al moet ik op handen en voeten naar huis toe kruipen.
18. Een gezonde ziel kan in geen droog lichaam wonen.
19. Ik drink maar bij 2 gelegenheden: als het regent en als het níet regent!
20. Liever Parkinson dan Alzheimer: Ik mors liever een beetje dan dat ik vergeet te drinken.
21. Drinken halveert je leven, maar je ziet dubbel zoveel!
22. Een kameel kan wel 10 dagen werken zonder te drinken; ik kan wel 10 dagen drinken zonder te werken! -
03 September 2010 - 08:28
Mark-Floor:
Nou ik heb er nog wel een beetje meer! ben natuurlijk een geleerd-drinker.
Wie bied er meer?
1. Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan
2. Als de drank zinkt, drijven de woorden naar boven
3. Als de wijn gratis is, drinkt zelfs de rechter ervan
4. Als het bier op is blijft het bezinksel in het glas
5. Als ik een glas wijn drink, word ik een ander mens, en die ander heeft altijd geweldige dorst
6. De wijn in het lijf, het hart in de mond. Een dronken mond spreekt 's harten grond
7. De wijn komt aan met vreemde gangen, hij neemt de voeten eerst gevangen
8. De wijn maakt mal, maar weert de gal
9. De woorden van een dronken man zijn de gedachten van een nuchtere man
10. Drank is de kurk waarop hij drijft
11. Drank maakt meer kapot dan je lief is
12. Een drankprobleem, dat is het probleem dat er geen drank in huis is
13. Een dronkaard heeft meer steun aan een lantaarnpaal, dan een geheelonthouder aan zijn principes
14. Drinken is: van het dak springen met het voornemen één etage te vallen
15. Dronken mensen zeggen meer dan ze zouden zeggen wanneer ze nuchter waren
16. Het beste middel tegen dronkenschap is in nuchtere toestand kijken naar dronken mensen
17. Hij dronk om te vergeten wat hij nooit heeft geweten
18. Iemand die drinkt vergeet alles, daarom ben je als je niet drinkt een geheel-onthouder
19. Ik begin altijd vroeg rond de middag te drinken, voor het geval het vroeg donker zou worden
20. Vroegah waren de bierkratten nog van hout... en moest je doorzuipen om de kachel aan te houden
21. Een avondje -doorzakken- op een kapotte barkruk
22. Een blaasorkest bij de alcoholcontrole
23. Een blinde die -te diep in het glaasje heeft gekeken-
24. Een glazenwasser die -ladderzat- is
25. Een jager die -aangeschoten- is
26. Een schoorsteenveger die -kachel- is
03 September 2010 - 08:59
Hoekjeom:
Heel grappig hooer Mark en Floor, maar er staan in jouw rijtje maar liefst VIER dezelfde in als mijn lijstje....dus droom ff lekker verder ja halleve gek!
Ik gaat weer snel verder, dan ken ik eerder een biertje opentrekken!!
doeidoei!! -
03 September 2010 - 11:02
Mark-Floor:
Sorry Hoekjeom, we waren nog wel zo druk bezig geweest met z'n tweeën. Floor en ik gaan nog ff op zoek naar een paar andere
Groeten,
Mark en Floor -
03 September 2010 - 14:09
Dees:
nou man-lief is weer vertrokken...!!
Het leek er nog even op dat ie niet weg kon!
Hij had voor een of andere BBQ een lasklusje en toen ging het mis..
Dus daar zat ie op donderdagavond in het oogziekenhuis...en ja hoor een joekel van een staalsplinter in zijn oog...Hij kreeg er een verband omheen en vervolgens leek ie op PIET PIRAAT!!
Maar bikkel als ie is ging hij toch naar zee want hij vond het zo zielig voor zijn broers die wilde ook graag naar huis!!
Dus als jullie even een kaartje naar hem willen sturen via een postduif(die kan je weer bij Duiven Ment regelen)zou dat erg leuk zijn!!!
We hopen natuurlijk dat die mooi gelaste BBQ het morgen super doet anders is alles voor niks geweest!!!
03 September 2010 - 18:45
Danny:
ja daar was ook geen vergunning voor... en zo zie je maar... dan gaat het altijd fout! :P -
03 September 2010 - 21:26
Trotyl:
Drank maakt meer goed dan een vrouw kapot kan maken! -
04 September 2010 - 01:34
Barry:
Let niet op de schijf fouten.Want daar heb ik normaal al moeite mee,Maar nu met een oog is het helemaaal een toestand.Maar vrouwtje van me, je leg de druk wel lekker met mij he."Want anders is alles voor niks geweest"" haha.
Denk dat je een paar snuggere achter de bbq,s moet zetten.Denk Erwin schot er niet achter hoef te zetten,of hij moet meer verstand hebben van vlees dan van haring. Maar suc-6 vandaag en hoop dat er genoeg hulp is. Ment vd harst zal er om 9.00 uur wezen,maar of dat hollandse tijd is weet ik niet.
de groetjes vanaf de noordzee.
Ps Heb voor weinig geld Twee Grote supper bbq,s gemaakt kosten 0 euro.Tot dat danny met een rvs plaatje kwam van 92 bij 62 cm !!!!
Je kan wel een potje neer zetten met er op het "Plaatje van Danny"
05 September 2010 - 07:39
Pollie:
Hoe is het toch mogelijk allemaal! Gaat het over drank ben ik niet op de site te vinden! Ik had mij eigen even moeten afmelden bij de schipper. Ik ga de spreuken van hoekje-om en Mark Floor eventjes lezen maar eerst naar de kerk.
Fijne zondag
En wees voorzichtig.