Wat gaat de tijd toch snel.
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg familie
25 Juni 2010 | Nederland, Scheveningen
Toen ik begon met varen en dat is pas 20 jaar geleden.Hadden we nog geen telefoon aan boord.Dus even een belletje naar huis was er nog niet bij.Als we door de weeks hadden afgeslagen dan gaf me Opa via het bakje de besomming door,wat soms een hele heisa was kwa ontvangst.
De TH-15 kreeg als een van de eerste een mobiele telefoon aan boord.Zodat hij de besomming door kon geven dat was al een hele verbetering. al snel kregen we er zelf ook een natuurlijk.En die waren nog groot he,die telefoons moest je wel midscheeps hangen anders lag je kotter slagzij.Maar nu hebben we voor het eerst internet aan boord .Niet dat het voor ons hoeft,maar je ontkomt er niet aan.De tijd van morsse-seinen is voorbij.Maar goed afgelopen week was Krijn pronk met me mee.Lekker een weekje geslinger,me Broers treffen het maar weer beter.Maar we hebben toch bijna iedere dag een visje kunnen bakken.Die ene keer dat Krijn een visje aan het bakken was, lagen we voor de wind en geeft die kotter toch een gier olie uit de pan ,ja kan gebeuren met 3 meter golfhoogte Maar ze waren heerlijk.eigelijk mag ik ze recept niet prijs geven...,90 gram zout op een liter melk.Visjes in de pan andere in de melk enz enz.Krijn heeft 50 jaar gevaren dan maak je wel wat mee natuurlijk.Toen ze een keer met de sch-66 aan vissen waren,en de bemanning de vis aan het strippen was.Kregen ze even een schokje.Ze visde op de derrie putjes met een plat netje omdat het andere net kapot was.Krijn won het net op.Een matroos gooide het mandje met ingewanden over boord.Maar op dat moment kwam net het net boven water,wat die matroos helemaal niet door had.Met het opdraaien van het net dachten ze dat er Kabeljauw in zat.Maar dat leek al snel anders te zijn.Ze hebben ze geteld en wat denk je er zaten precies 66 meeuwen in, ze hebben in een deuk gelegen.Na zo een weekje met krijn kan ik je nog veel meer vertellen maar moet ophouden want me verhaal word te lang de groetjes over en sluiten
25 Juni 2010 - 08:00
Urf:
Nou volgens mij ben ik nu een x de eerste.. -
25 Juni 2010 - 09:20
AvdH:
Vele eerste zullen laatste zijn. -
25 Juni 2010 - 12:30
Dagwacht:
dag broeder,we hebben lekker 30slipjes gehad heerlijk gaan we vanavond lekker bakken,we zijn lekker heel de dag al aan het zwemmen en lekker aan het zonnen op de bak in een hangmat,en dennis is heel dag aan het verven,o bar ik moet er eve bij want er komt net een speedboot langs met 3meiden topless,groetjes uit costa de la noordsee! -
25 Juni 2010 - 15:39
Pieter:
he bar heb je duiven gegeten aan boord? -
25 Juni 2010 - 15:53
Trotyl:
Geniet nog maar even van dat internet als jullie straks weer van de kabel af zijn is het over. En bovendien dan heeft alleen Arie d 'r nog wat an want de rest moet wel weer werken. -
26 Juni 2010 - 17:05
INSPECTOR GADGET:
wie is toch die trotyl..maar ik krijg nu toch mijn vermoedens.. -
26 Juni 2010 - 17:11
Ha ha ha. -
26 Juni 2010 - 20:53
Teun Vd Plas:
Er word hier in Katwijk een hoop garnalen gevangen op strand.En die smaken lekkerder dan op het Scheveningse strand.Die garnalen voor Scheveningen smaken te veel naar touristen en hebben een vreemde na-smaak -
26 Juni 2010 - 21:26
Danny:
hebbe jullie ook garnalen daar?? zalle wel geen hollandse garnalen zijn...
duitse misschien?:P -
27 Juni 2010 - 05:27
goedemorgen allemaal deze stralende zonnige zondagmorgen!!! -
27 Juni 2010 - 05:27
goedemorgen allemaal deze stralende zonnige zondagmorgen!!! -
27 Juni 2010 - 06:03
Ome Wim:
Goede morgen SCH 10,gisteren een succesvolle Scheveningse Dag gehad,de vis was een groot succes,zoals altijd overigens.Goede zondag,heb de kerktelefoon aanstaan,of komt de Hoop langszij?
Groet,ook namens Co -
27 Juni 2010 - 06:16
Alle vis verkocht Wim??????????? -
27 Juni 2010 - 06:25
Ome Wim:
Bar,alles is verkocht.ik heb de koelboxen op mijn plaatsje staan.Hoe was het in Assen? -
27 Juni 2010 - 06:47
Barry:
Wim wat heb je besomd gister? -
27 Juni 2010 - 07:07
Herr Heinrich:
Guten Morgen,
Ich habe in einem Haus schliefen in Katwijk.
Der Besitzer war in der Scheune mit seiner Familie.
Ich verstehe nicht, warum sie tun??
Ich bin froh, dass wir in Katwijk willkommen!!
Aufrichtig,
Herr Heinrich -
27 Juni 2010 - 14:43
Ome Wim:
Bemanning van de SCH 10 het kan niet anders,dat jullie na vandaag,thuishoren in de categorie Wout Bruin.Of jullie moeten zo verbrand zijn dat het de categorie Rooie Ierse Tinus is. -
27 Juni 2010 - 19:15
Trotyl:
Leuke geintjes Danny, maar wat voor rare sites struin jij wel niet af om tot zoiets te komen. En dat op de zundag. -
27 Juni 2010 - 21:04
Sch10:
we lijken net op scholletjes van boven bruin van onder wit! -
27 Juni 2010 - 21:06
Dees:
en de volgende lading komt eraan en wordt er dus een hittegolf zojuist voorspeld door Sir Piet Paulusma.... -
28 Juni 2010 - 23:21
Trotyl:
Wat een wedstrijd mensuh, 2-1 (2-0 eigenlijk)! Eindelijk een beetje echt Nederlandsch voetbal gezien. En dan Dicki Kuyt, wat een werker weer he?! En dat voor een Katukker. Brazil here we come! -
29 Juni 2010 - 05:28
Scheveninger:
Toch nog een goede Katukker.... -
29 Juni 2010 - 06:35
Albatros Hengelsport:
Alleen jammer van al dat lood in z'n zakken!
29 Juni 2010 - 08:57
Urf:
Lood in zn schoenen heeft hij in ieder geval niet, want hij loopt zich helemaal suf!
Maarre voor de voetbalfanaten onder ons: morgen even naar VI Oranje kijken... -
29 Juni 2010 - 12:43
Danny:
ik kijk wel uit! dalijk ken ik weer een andere tv gaan hale! want ik heb zo'n vermoeden wie dr in beeld komt...:P -
29 Juni 2010 - 13:03
Verschillende vaste bezoekers van deze website -
29 Juni 2010 - 13:24
AvdH:
Irf, let jij wel op Elien. Als ze straks met die Derksen thuiskomt, breekt de ... uit! -
29 Juni 2010 - 13:53
Irf:
Ik houd een oogje in het zeil, want ik denk niet dat Rien het leuk zal vinden :P Hoorde al dat hij er niet meer naar keek. Maarre met zo'n man als Derksen aan je zij is het gegarandeerd vuurwerk!
Toch geef ik de voorkeur aan Reneetje. Geweldig dat accent en die opmerkingen! -
29 Juni 2010 - 15:44
Dees:
hahahaahahaha Ik gaat zeker kijken hoor Irf,en laat de rest maar kletsen want die zijn gewoon jaloers!!
29 Juni 2010 - 23:44
Barry:
Even een berichtje van de love boot.Is lekker rustig hier lekker vissen makreeltje roken.Je komt hier gewoon helemaal bij,heb gewoon geen vakantie nodig.Zal graag is naar Engeland op vakantie willen.Nou ik ga weer lekker rustig zitten,want moet niet te veel tikken anders worden we overwerkt en dat moet niet.de mazzel -
30 Juni 2010 - 05:50
Ome Wim:
Hoe bedoel je?Loveboat,komen de zeemerminnen regelmatig langszij dan?Een vakantie naar Engeland kan ik je aanraden,is een leuke omgeving,zeker in de vissersplaatsjes,mooie vrouwen ben ik alleen nog niet tegengekomen.
Buiten het vissen en roken moet je toch ook wel in de zon zitten,als er mensen zijn die als een nikker terug komen van hun werk moeten jullie dat wel zijn. -
30 Juni 2010 - 06:38
Irf:
Hahaha de Loveboat! Fijn dat het daar zo gezellig is :) Er is een tijd van werken en een tijd van ontspannen...die tijd van ontspannen is dus duidelijk aangebroken!
Hier is het nu wel wat bewolkt, maar aangezien jullie in de provincie met de meeste zonuren vertoeven hoop ik dat bij jullie het zonnetje wel schijnt.
Succes met 'werken' en kijk uit dat jullie niet te veel doen. -
30 Juni 2010 - 07:23
Of ik die Spaans hoe praten! -
30 Juni 2010 - 09:50
Pollie:
Als ik die Spaans maar niet hoor spelen vind ik alles best!
Pollie -
30 Juni 2010 - 10:23
dan zet je toch je gehoorapparaat uit! verveel! :P -
30 Juni 2010 - 11:06
Bert Den Hertog:
ze zouden je klauwe dr af moeten hakken -
30 Juni 2010 - 23:34
Pollie:
Heeft Anton soms een spreek verbod opgelegen gekregen van de rogjes!!!
Na die rookwedstrijden hoor ik hem steeds minder.Jammer hoor
01 Juli 2010 - 05:31
Joop Van Z.:
zeg vriend pollie! doe jij eens even niet zo bijdehand! anders was het vanacht je laatste nacht in thabor!
ome Joop -
01 Juli 2010 - 08:21
Ome Joop:
geef mij maar een neut -
01 Juli 2010 - 09:13
AvdH:
Ome Joop, nog bedankt voor het terugbrengen van de tafel en banken.
Ouwe gabber!! -
01 Juli 2010 - 09:16
Joop Van Z.:
nou dat heb ik inderdaad weer even mooi geregeld hè arie! grote vriend!
want als je op die lui van rog moet wachten, nou dan heb je ze pas als pasen en pinksteren op 1 dag vallen (of als pniëlkamp en zomerkamp bijmekaar komen) maar dat komt op het zelfde neer. -
01 Juli 2010 - 10:30
Dees:
oeps...dat was geloof ik mijn taak?
Eline had het aan mij gevraagd maar ik begrijp dat het al is gedaan?
Sorry Joop van Z... -
01 Juli 2010 - 12:15
Pollie:
Zeg de echte Pollie schrijft zijn naam altijd met een hoofdletter! Dus wil je onder mijn naam wat neerzetten, doe het dan wel goed! -
01 Juli 2010 - 12:31
Trotyl:
Ook is dit dan op een kunstmatige manier. Zo komen er wel gemakelijk een stuk meer Pollie's bij! -
01 Juli 2010 - 15:53
Ome Wim:
Ik krijg de indruk dat ome Joop het steeds beter gaat vinden met mijn Arie.Dat is weleens anders geweest,zeker in de tijd dat Arie en mijn Nico,Joop altijd nariepen : "ome Joop,doe je piemel in de knoop",de man kreeg er een complex van,hij bleef maar oefenen,maar die knoop erin leggen,lukte maar niet. -
01 Juli 2010 - 16:15
Dees:
whahahahahahahaha dat meen je niet....ook zielig voor hem!!
Maar blijven proberen dan kan je er op een gegeven ogenblik touwtje mee springen! -
01 Juli 2010 - 17:36
Pollie:
Op een kunstmattige manier de Pollie's voortplanten! Ach als het niet anders gaat! -
05 Juli 2010 - 18:23
Koemans:
vanaf woensdag 7 juli nieuw in ons assortiment:
Patatje Paay,alles mag er over heen behalve curry.
06 Juli 2010 - 05:22
Trotyl:
dat is net als bij die Pollie's. daar ken ook alles over heen -
06 Juli 2010 - 05:23
Trotyl:
behalve curry. want dat lusten die oud-vossemerengangers niet -
06 Juli 2010 - 06:44
Barbeque Specialist:
Jammer, die opmerkingen over curry saus en alles wat bij die Oud-Vossemeerders kan en niet kan -
06 Juli 2010 - 08:38
Slagerij Wiersma:
ik ben blij dat jullie nog niet over mijn speklappen zitten te ouwehoeren! het wordt tijd voor een nieuwe blog! -
06 Juli 2010 - 11:30
Ome Joop:
nou idd ik ben benieuwd wat die trekvogels van de week aan boord allemaal gedaan hebben -
08 Juli 2010 - 06:26
Piet De Kapper :
nou ome joop, dat kan nooit veel geweest zijn natuurlijk met zulke lui aan boord!
- ik noem u ene (N.M.)van der harst die iedere middag tot tien voor drie in ze kooi legt!
- één van knoester (Johannus) die te lui is dattie uit ze ogen kijkt!
- en dan die gup van rog (J.B.)die snachts alleen maar om wendy heeft legge roepen
- krijn die de hele week een makreeltje zit te roken
- en dan bar zelf, aan ze kleur te zien hebtie de hele week in de zon gelegen! Hij ken nu zo bondscoach worden van Ghana. Die mensen hebben de zelfde kleur en doen ook vrij weinig.
met vriendelijke groeten,
Kapper Piet
(voor moelijk haar) -
10 Juli 2010 - 14:01
Trotyl:
De echte Trotyl is meer een liefhebber van chilisaus! Ken eigenlijk overal bij.