Koud he? - Reisverslag uit Scheveningen, Nederland van familie rog - WaarBenJij.nu Koud he? - Reisverslag uit Scheveningen, Nederland van familie rog - WaarBenJij.nu

Koud he?

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg familie

07 December 2010 | Nederland, Scheveningen

Hier de groot Master zelf.
We leggen weer boven op de pijpleiding.
De visserij van de garnalen was heus wel goed, maar als je er geen ene reet voor krijgt!
Nee,heel de week je eigen rot werken is zo erg niet, maar als het dan niks oplevert, is het niet leuk meer.
Ik zal het woord ARMOE niet in me hoofd durven te halen.
Want vorige week zei er een, het is nu wel koud ,maar wij hadden pas ARMOE meegemaakt aan de Noord.
En wij hebben die strenge winter nog meegemaakt, in 63" in 63" oke dan.
Toen was het pas koud, dus over het woord KOUD kunnen we nog is een mening verschil hebben dacht ik.
Want het koudste plekje van deze aardbodem, schijnt Sibersche Yakutsk te wezen.
Let op de (hoogste) temperaturen in januari legt op -50, temperaturen van onder de -80 zijn daar gemeten.
Je heb daar zeker 5 vrouwen nodig om je warm te houden, hier kunnen we het gelukkig met eentje af.
Zo'n wintertje van 1963" hier, daar hadden die mensen echt naar uitgekeken, die lopen daar met die temperaturen in een korte brook.
Het kan vaak nog slechter, alleen zullen die 200 000 mensen die daar in Yakutsk wonen het misschien niet zeggen.
Vroeger gingen ze toch met vlaggetjes dag pas varen, en voor dat het koud werd hadden ze behouden teelt ?
Wat ik dit jaar ook een paar keer gehoord heb, van wij moesten vroegen altijd op onze knietjes zitten om de vis-boks op te rapen.
Jullie hebben allemaal lopende banden aan boord, als ik dan vraag hoe oud was je toen, en hoeveel jaar heb je dat gedaan krijg ik meestal geen antwoord.
Maar goed even wat aars, wat is Scheveningen zonder haven, wat is ermelo zonder haar bossen.
Wat is Katwijk zonder Rokerij Schaap, ja echt mensen de enige echte rokerij verdwijnt 31 december. (hoe moet dat met de rookwedstrijd???)
Het enigste goeie in katwijk en dat gaat dan nog weg ook ohoh.
Toen ik op de visserijschool zat ik Katwijk zat Schaap nog in het steegje bij de nieuwe kerk.
Maar goed gelukkig maakte ze geen garnalen kroketten.
Ik zelf ben aan de maak gegaan, ik had een ragout dat wil je niet weten.
Leuk om te maken, had voor 25 krotten,ik zei nog tegen Dees ik heb genoeg garnalen voor 50 kroketten.
Maak nou maar eerst voor 25 die andere garnalen doen we wel op het brood.
Die ragout was zo lekker, even een nachje op stijven en morgen draaien maar.
Shit dat was hem niet, ik denk toch dat ik wat verkeerd heb gedaan.
Ik kon er nog genees een drol van draaien.
Had wel zo'n hele ouderwetse weegschaal van ome Willem geleend.
Ik denk dat het daar fout mee is gegaan, heb alles zo weg kunnen zwieppen.
Echt zonde maar het is wel leuk om te doen.
Voor wie nog nooit kroketten heb gemaakt, als je de garnalen voor vlees wisselt heb je vleeskroketten.
Dus als je even geen garnalen heb, kan je om te proberen altijd met vlees proberen te maken.
Onze vismaat uit Den Oever die wil ook komen naar die kroketten wedstrijd.
Zijn vrouw was er als een hobby mee begonnen , en ze maak er nu iedere week 7 000 van die dingen.
Dat doen ze met vier vrouwen ene dag ragout maken andere dag draaien en een dagje inpakken, klaar is kees.
Moeten even kijken wanneer we de wedstrijd houden ik had de 28ste in gedachten, maar moeten nu even afwachten hoe het loopt.
Nu we op de pijpleiding leggen en geen garnalen vissen snap je..
Nog een warm weekje toegewens.
afz de rogjes

• 08 December 2010 - 01:45

Zeevalk:

De makreelrookwedstrijd in Katwijk op Koninginnedag gaat ook door als de firma Schaap er niet meer is. Jan en Teun, de eigenaren van deze viszaak, blijven wel jureren en de makrelen komen hoogst waarschijnlijk van de firma PP (Parlevliet en Van der Plas). Wordt intern nog geregeld. De winter van 62 op 63 heb ik als dienstplichtig militair meegemaakt, moesten het dorpje Achterveld zien te bereiken. Was volledig ingesneeuwd en daarmee van de buitenwereld afgesneden. Is nog gelukt ook! (Opa vertel nog is wat van vroeger).
    Mijn garnalencroquetten liggen in de vriezer al te wachten op de dag van de grote keuring. Dus die vriezen niet meer uit! Zie er met belangstelling naar uit om me kunnen meten met een beroepscroquettenmaker. Dus zet m'n op allemaal, laat zien wat we waard zijn.

• 08 December 2010 - 09:14

AvdH:

Jaja Bar, ik ken je al langer dan vandaag. Die kroketten zijn natuurlijk helemaal goed gelukt.
    En maar klagen en dan op het moment supreme kom jij (de groot Master zelf) met een super kroketje!!

Nog een tip voor de kou:

Als jullie geen kruik hebben voor in de kooi kunnnen jullie ook heet water in een plastic fles doen, vul de fles niet helemaal en wikkel deze in een handdoek zodat het niet te heet is.

• 08 December 2010 - 20:43

Bar,
    Die ouderwetse weegschaal gebruik ik altijd om de door jullie zo gewaardeerde appeltaart mee samen te stellen.Dus dat het met jouw kroketten is mis gegaan,ligt zeker niet aan de weegschaal,maar meer aan jouw culinaire kwaliteiten.Maar neem de proef op de som en leen voor de tweede poging de hyper moderne weegschaal van Ment en Irv.
    Wat mij overigens opvalt dat mijn Arie weer goede ideen weet aan te dragen.Anton,je schrijft wel leuke verhalen over je diensttijd enzo,maar heb je daar ook foto`s van?

• 08 December 2010 - 22:28

Zeevalk:

In mijn periode als militair was ik nog niet in het bezit van een fotocamera. Heb daar als privat bankier wel aan gewerkt, wisselde guldens voor marken en andersom, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Daarvan een zwart/wit toestel, merk ILFORD, gekocht met een belichtingsmeter. dat was toen al heel wat.
    Van die winter heb ik geen foto's , maar je kan mij op mijn woord geloven dat ik dat gedaan heb. De winter daarop was ik in het noorden van het toenmalige West-Duitsland gelegerd en was het er ook koud, echter zonder die snijdende oostenwind. "Speelde" daar Hospik en heb wat botbreuken gespalkd en operaties mee mogen maken in het veld bij militaire artsen en chirurgen, maar ook in het burgerziekenhuis in Celle en Bremerhaven. Was alle dagen ambulancechauffeur/gewondenverzorger en kwam zo nog is ergens.
    Indien gewenst volgt er meer!

• 09 December 2010 - 05:04

Barry:

ome willem u heeft toch in het vreemdelegioen gezeten in de dessert?

• 09 December 2010 - 07:57

Danny:

Zo wat een klap zeg! Toen zat dat peukie zeker achter in je strot, of rookte je toen nog niet Zeevalk?
    Maargoed na deze actie konden jullie collega-militairen weer komen opdraven om deze asfaltweg te repareren... 'aan de weg timmeren' heet dat geloof ik

• 09 December 2010 - 08:04

AvdH:

Ik dacht dat ik zwaar was.
    Hebben ze hier naast een heilbot van 140 kg liggen!!

• 09 December 2010 - 08:31

Rien:

Wat breng dat op per kilo Arie ???

• 09 December 2010 - 08:42

Zeevalk:

Als je nou onder mijn naam wil schrijven doe dat dan zonder schrijf- en stijlfouten. Dit valt wel erg op...

• 09 December 2010 - 08:51

8.75/9.00 kilo

• 09 December 2010 - 08:53

Ome Willem:

Ik ben het niet altijd met Anton eens,deze keer echter wel.Overigens volgens mij was je als Hospik een soort van onschendbaar en behoefde je niet te leren vechten/leren schieten.Zeker weten iemand die onder jouw naam schrijft die zelf de Dienstplicht niet heeft meegemaakt.Arie,heb je foto`s van die heilbot?

• 09 December 2010 - 17:42

Grappig zeg.

Maar kijken jullie wel is op. visserijnieuws.punt.nl
    Daar zie je een filmpje van de GO-5 die een 1000 ponder op vist.
    Het staan net boven het filmpje van de sch-42.
    Eerst op LEESMEER druken en dan krijg je het filmpje,daar onder zei je dat de marine een 1000 ponder laat ontploffen.
    Er word nog vaak bommen opgevist levensgevaarlijk, door die grote bokkers.
    Een jaar of 25 geleden kreeg je als je zo bom op visde 1000 gulden.
    Had je er twee of meer dan kreeg je ook maar 1000 gulden.
    Dus wat deden ze, als ze er twee vingen in de week, dan bewaarden ze er een voor de week er op.
    Want had je die week er op niks, dan had je toch 1000 gulden.
    Zodoende lag er soms heel de week zo ding onder de bak.
    Later kregen ze er niks meer voor en plurde je zo ding weer over boord.
    Tot een paar jaar geleden na dat verschikkelijke ongeluk op de OD-1, ruim de marine alles op.
    Je kan er een hoop filmpje vinden de groetjes

• 10 December 2010 - 13:10

AvdH:

Mij Vader bakt de lekkerste scharren.
    Zaterdag in Schevenings museum!!!
    Kom en laat je verrassen.

• 10 December 2010 - 14:49

De Echte AvdH:

klopt!

• 10 December 2010 - 16:18

Ouderraad Meerpaal:

Donderdag 16 december vanaf half 7 ben je van harte welkom op de Basisschool de Meerpaal op de kerstmarkt....daar worden de lekkerste scharren verkocht!!
    Gedeelte van de opbrengst voor het goede doel namelijk Pink Ribbon.
    Komt allen ....tevens makreel en broodje haring en zalm te koop.
    Ook het ieder wel bekende enveloppen spel met hele leuke prijzen.

• 10 December 2010 - 17:33

Ome Willem:

Behalve de echte(mijn)Arie,is er nog iemand die het weet.Je weet wel,de lekkerste scharren.

• 11 December 2010 - 01:49

Eline:

Wat een geslijm van vader op zoon... en andersom:P

Oome Wim heeft wel heel wat gerechten op zijn naam staan: de lekkerste zuurkool, lekkerste appeltaart, de lekkerste scharren...

moet niet gekker worden

• 11 December 2010 - 02:02

Wim De Blijker:

Goedemorgen allemaal met ingang van vandaag ligt mijn kookboek te koop met oer oude scheveningse recepten in de Paagman!!

• 11 December 2010 - 02:06

Wim De Blijker:

vooral die zuurkool is zo ambachtelijk het geheim is minimaal 48uur laten pruttelen dan komt de echte sauerkraut naar boven!

• 11 December 2010 - 05:16

Ome Willem:

,doorgaat.Proef ik hier een ambachtelijke,jaloerse ondertoon?Overigens ben ik het stokje al aan het doorgeven aan mijn Nico en mijn Arie,van Nico gaan jullie zeer zeker ook horen en van Arie zeer binnenkort,er vanuit gaande dat de garnalencroquettenwedstrijd door alle gewijzigde omstandigheden.P.S.ik had de wekker vandaag wat eerder gezet vanwege de zuurkool die we vandaag eten ; die moest nog een paar uur.

• 11 December 2010 - 05:19

Ome Willem:

correctie op het vorige bericht : ",doorgaat",te lezen na :"omstandigheden"

• 11 December 2010 - 09:07

Pieter:

als ik ze zelf opeet zou ik ook zeggen ze zijn mislukt

• 11 December 2010 - 09:13

Barry:

Hee Pieter vijf vrouwen zie jij wel zitten zeker...

• 11 December 2010 - 14:24

Zeevalk:

Ben je wel goed bij je hoofd ome Willem, zuurkool moet je hooguit 1 minuut in de magnetron verwarmen, niet meer en niet minder. Kook jij de spruitjes soms en dag lang? Je maakt er zo niet eens veevoer meer van!
    Een echte kok zal jij zo niet worden.

Ik mis wel het bedankje dat "MIJN" ARIE (ROG) voor de vis heeft gezorgd en schoongemaakt etc. etc. Jij hoeft alleen de pan er nog onder te houden en klaar ben je.
    De croquettenwedstrijd zie ik met steeds meer hoop op mij afkomen als ik zo de memoires lees. Ik had jullie al gewaarschuwd, met alleen een receptje ben je er niet. Toch succes en plezier toegewenst door de enig echte Zeevalk.

• 11 December 2010 - 18:58

Ome Willem:

Zeg,zeevalk zonder hoofdletter : wij zijn niet van het kaliber dat we op complimentjes zitten te wachten voor wat wij aan anderen schenken,of voor wat wij voor anderen doen.Overigens,ga jij je nou niet met mijn "kookkunsten"bemoeien.Mijn zuurkool is van wereldklasse.In Muzee is reeds jaren bekend en geroemd dat de scharren "om niet"zijn beschikbaar gesteld door eigenaren en opvarenden van SCH 10.Dit geldt ook voor andere beschikbare goederen niet nader te noemen.zeevalk is hierin niet nader te (r)(n)oemen.

• 12 December 2010 - 04:37

Eline:

Deze week heb ik een derde poging gedaan om een fatsoenlijke garnalen kroket te maken!!

Ik moet zeggen het ging me wat beter af dan de vorige keer!
    Maar nu nog ff afwachten hoe het met de smaak zit..
    Hij ligt Bar de kuurmeester... dit omdat ik zelf geen garnalen lust, Bar ik hoor het van je!!!

• 12 December 2010 - 13:20

Cora Van Kwekkeboom:

Eline; zal ik komen proeven?! :)

• 12 December 2010 - 13:37

Danny:

Elien, je ken net zo goed stoppen! als ik dat zo hoor maak je weinig kans meer
    ik heb er vorige week 20 gemaakt... nou echt top kwaliteit! 2 dagen later waren ze zelfs al op!
    Ik moet er alleen deze week nog ff een zooitje maken want volgende week worden ze ook in leiden op de markt verkocht
    kijk daar ken ome wullem met ze scharren natuurlijk niet aan tippen! al moet ik toch zeggen dat deze ook wel lekker smaakte:p

• 13 December 2010 - 16:22

Kees Aan De Wal:

Hallo, hallo Skipper Gijs ben je dear nog...? Skipper Gijs, ken je me hoore...?
    Skipp...

• 13 December 2010 - 16:25

Skipper Gijs:

Jae, jae...Kees op de Kaede komt t 'r maer in. Wat is t 'r allemael gaende?

• 13 December 2010 - 16:27

Kees Aan De Wal:

Jae hier Kees an de Wal, zeg Gijs luistert ik weet iet of dat jij ut nieuws nog eb kenne vollege. Hoe zit dat kenne jullie daer onze radiostations ook ontvangen?

• 13 December 2010 - 16:36

Skipper Gijs:

Nieuws...? Raediostations?! Kerel man, we komme om van al die zenders. Een 'artstikke zuever ontvangst Radio Veronica legt hier op een paar mijl vandaen met de Noordernei en Radio Caroline, Noordzee en uitzendingen van ut REM Eiland. Met oe 'eet dat baest ook weer...? Dat paerd dat ken praette? Die gaste bij mij an boord benne almaer an 't mekke dat ze 'iet maer wulle haele as dat sprekende paerd op televisie is. Oe 'eet dat baest nou dan,...nou jae, goed je weet wat ik bedoeld.
    Nee altijd een ael zuever ontvangst Kees!

• 13 December 2010 - 16:46

Kees Aan De Wal:

Nee Gijs..., nee laat ook maar dat is allemaal allang weg die zenders legge allang niet maer op zee.
    Maer ik 'oor ut al je ken de actualiteiten dus niet ontvangen!
    Ik moet je nameluk waerschauwe als met je logger langs Kattuk kom dat wel heul erreg op je kwievieven mot wezen want d'r schijnen hier zer belangrijke telefoon en communicatie kaebels vanuit zee ut land in te komme dus denkt t'r om Gijs dat je d'r iet over'een vaert want dan legt straks ut hele openbaere leven plat!
    En deur benne levensgevaerlike interniste van Alleida bezig om misschien anslaege te plege. Dus Gijs kik asjeblieft uit.
    De groeten van Annies, over en sluiten!

• 13 December 2010 - 23:33

Polly:

zie je mij nog wl eens?

• 14 December 2010 - 06:34

Barry:

Echt even de moeite waard.
    Tik even op goole.
    Pd 98 Harvester in vliegend storm weer.
    duurt maar een minutje, je komt zelf op visserijnieuws.punt.nl
    Kijk even of je hem nu wel kan vinden.(Anton)
    Ik krijg die filmpjes niet hier heen gelinkt gr

• 15 December 2010 - 00:03

Beste ROG roergangers,
    de bedoelde site gevonden en bekeken. Men gaat op de GO 5 wel erg slordig om met het explosief. Hebben alle geluk van de wereld!
    Maar dat moet men hebben in het leven.

• 16 December 2010 - 08:33

Helemaal In De Wolke:

Blij dat er nog dronken vrouwen aan me denken! sssttttt xxxje

• 16 December 2010 - 08:43

Pollie:

Ik denk altijd aan vrouwen als ik dronken ben.

• 16 December 2010 - 09:41

Dronken Droppie:

Dat is zeker een compliment als vrouwen aan je denken als ze dronken zijn.

hahahahahahahahaha :)

• 17 December 2010 - 09:43

Sneeuwpop:

Wie de mooiste MOP kan verzinnen met sneeuw.
    Daar kom ik een dagje staan.

Dronken man komt net uit het café en ziet de weg voor een sloot aan. Hij denkt: "Even een frisse duik nemen". Hij neemt een aanloop en komt met een flinke klap op het wegdek terecht. Zijn reactie: "Verdraaid! Dichtgevroren!"

• 17 December 2010 - 10:44

Sjaak Van Dam:

Sjaak van Dam en zijn lieftallige blonde echtgenote luisteren tijdens het ontbijt naar het nieuwsbericht dat over de radio komt. De nieuwslezer kondigt aan dat er vandaag 8 tot 10 centimeter sneeuw verwacht wordt, en vervolgens verzoekt hij iedereen om zijn auto aan de kant van de straat te parkeren met oneven nummers. Dit omdat de sneeuwploeg dan in één keer zonder oponthoud door zou kunnen rijden.
    De vrouw van Sjaak gaat naar buiten en parkeert de auto aan de kant van de straat met oneven huisnummers.

Een dag later, tijdens het ontbijt luisteren Sjaak en zijn vrouw weer naar het nieuwsbericht. Ze horen de nieuwslezer zeggen; “Vandaag verwachten wij 12 tot 14 centimeter sneeuw. Wil iedereen zijn auto aan de kant van de straat parkeren waar de even huisnummers zijn.
    Zodat de sneeuwploeg in één keer door kan rijden”.
    Je raad het al: de vrouw van Sjaak gaat naar buiten en parkeert de auto aan de kant van de straat met even huisnummers.

Een paar dagen later, weer tijdens het ontbijt verteld de nieuwslezer dat er deze dag 16 tot 18 centimeter sneeuw kan vallen. Precies op dat moment valt de stroom uit!
    De vrouw van Sjaak is in alle staten en vraagt bezorgt aan Sjaak:
    “Schat wat moet ik nu doen??”
    Waarop Sjaak het zelfde antwoord geeft als de rest van de mannen die met een blonde vrouw getrouwd zijn:

WAAROM LAAT JE HEM NIET GEWOON IN DE GARAGE STAAN!!!!

• 17 December 2010 - 14:17

Barry:

De enigste die geen van de sneeuw heeft, is me schoonmoeder.
    Vliegt overal overheen...

• 17 December 2010 - 14:18

LAST

• 17 December 2010 - 15:42

Voor Hema Vrienden:

Twee vrienden willen op stap maar hebben niet veel geld. Dan heeft de ene het idee om een Hema worst te kopen en als ze in een cafe zijn, dan eerst veel te drinken en dan de Hema worst in zijn broek te doen en de ander te laten zuigen op de Hema worst. Na veel gedronken te hebben doen ze wat ze hebben afgesproken. De barkeeper ziet dit en gooit ze naar buiten. Eenmaal op straat zegt de ene: "zie je wel dit gaat grandioos, we worden eruit gegooit zonder te betalen". Dit herhaalt zich tot ongeveer het tiende cafe. Dan zegt de ene vriend: "ik stop er mee, mijn rug en knieën doen zeer van het bukken en op mijn knieën zitten". Waarop de andere zegt: "is goed want ik wil ook niet meer". Waarop de andere vraagt: "waarom niet"? "Nou ik ben namelijk na het tweede cafe de Hema worst al kwijt geraakt"!

• 17 December 2010 - 16:26

Pino:

Hoe noem je een neger met sneeuw in zijn reet?

• 19 December 2010 - 08:00

Broer Arie:

bar ik weet een onderwerp voor een nieuw verslag HET KERSTPAKET

• 19 December 2010 - 11:47

Eline:

en daarna het onderwerp: de rokbommen wedstrijd...

gaat die er dit jaar nog komen, misschien leuk om de traditie op te pakken??

• 20 December 2010 - 17:07

Barry:

Iedereen is stil druft niemand mee te doen!!
    Kan op marktplaats 7 melkbussen kopen,carbid bestendigd.
    Ik hoor van jullie niet te lang wachten, want ik ga er in iedere geval een halen.
    groetjes

• 20 December 2010 - 18:52

Ome Willem:

Anja van Arie Buijs komt uit Steggerda,daar is het de gewoonte,al jaren lang,het nieuwe jaar in te luiden met het geknal van carbid.Ga daar eerst je licht op steken voordat je allerlei aankopen ga doen.
    Het is een bezigheid waar je veel ruimte bij nodig hebt ; ze doen het daar op weilanden,zodat je bij het wegschieten van het deksel je dekking kan zoeken achter een kudde koeien.

• 20 December 2010 - 19:03

Ome Willem:

Heb je overigens ook het filmpje : "je bent een rund als je met carbid stunt" gezien?

• 20 December 2010 - 22:19

Broer Arie:

ome wim ben jij bang voor je ramen? als ik bar een beetje kent denk ik zo maar dat hij hem afschiet in dat inhammetje aan de overkant van jou en dan probeert hij over dat flat heen te schieten als dat niet lukt dan maakt dat niet zoveel uit

• 21 December 2010 - 06:05

Barry:

Ik laat me hier niet van weerhouden Ome Wim.
    Als ik op dat gevaarte een dunne koker last, waar je precies doorheen kan kijken, kan ik precies zien of alles vrij gaat.(ik ben niet gek)
    En je kan ook een paar keer in de lucht schieten,de kans dat hij dan een keer een raam treft is wel heel erg klein.
    En trouwens het is geen vuurpel dat gelijk de boel in de fik staat.
    Nee niks weerhoud me er van, alleen de sneeuw.
    Heb die man al gesproken kan zo de spullen ophalen.
    Ook deze man bevesttigde dat het niet heel gevaarlijk is.
    Anders had het toch verboden geweest zei die, wel vroeg die hoe oud ik was.
    Ook dat gaf geen probleemen.
    Dus zodra de sneeuw vertrokken is, zal ik de spullen op gaan halen.
    Zal de boeken ik gaan als eerste SCHEVENINGSE CARBID SCHIETER.
    met vriendelijke groet.

ps Er heerst hier toch een jaloersie.

• 21 December 2010 - 07:30

Ome Willem:

Bar,als jij dat nu zo graag wilt,moet je dat maar doen.Die verkoper van die melkbussen en het carbid dacht natuurlijk,nadat hij naar je leeftijd vroeg,dat kan geen kwaad.Ik weet en vele met mij wel beter.Zelf ben ik er niet.Vier oud en nieuw bij broer Nico.Van jalousie is overigens geen sprake.
    Ik wil je nogwel een idee aan de hand doen,nadat ik het filmpje had gezien.Ment van der Harst heeft een mooie camera ; als hij nou eens foto`s gaat maken van mensen op de met carbid gevulde melkbus.Ik zie buurman Eef al zitten.

• 22 December 2010 - 21:06

Danny:

en buurvrouw nel dr naast! wel met een pannekoek natuurlijk :p

• 23 December 2010 - 07:29

Barry:

Ben gisteren twee keer gevraagd over de kroketten wedstrijd.
    Wie kan er mee doen??????
    Laat even horen.
    groetjes

• 23 December 2010 - 08:10

Wanneer en hoe laat?

• 23 December 2010 - 12:25

Danny:

Ja het liefst voor het eind van het jaar! want ik ken niks meer kwijt in die vriezer hier... want die legt vol met kroketten!

• 23 December 2010 - 14:00

Zeevalk:

Uiteraard doe ik mee, al moet het midden in de nacht zijn!

• 24 December 2010 - 17:46

Barry:

Tweede kerstdag s,avonds zullen we even de knoop doorhakken.Of we het doen voor het nieuwe jaar.(de 28ste om vier uur zomaar een optie)
    Rien zal mee doen Anton ,Arie vd harst ,Danny, Frans de ridder, maar waar zijn de andere helden gebleven.
    Ik zelf zal ook mee doen .
    Jullie horen verder.
    Ook het knapste meisje uit duindorp heeft zich gemeld om mee te doen.
    Wie dit is zal voor iedereen nog een verrassing blijven.
    Wil je nog mee doen geef je eigen op.

• 25 December 2010 - 15:46

Zeevalk:

Iedereen Gezegende Kerstdagen en een Welvarend 2011.

• 25 December 2010 - 16:04

Danny:

de 28e om 16:00 uur? ik vind het best! de kroketten leggen al een tijdje klaar, dus ik hoop dat ze niet minder van smaak zijn!
    vanavond zal ik er nog wel een paar proeven...

misschien kunnen we dinsdag dan ook gelijk nog wat kerstliedjes zingen... er zijn toch nog zo'n 650 liturgieën over... ik weet niet hoeveel mensen er komen ? :P

Non allemael nog gezegende korsdaege toegenwenst en tot van de week!

• 26 December 2010 - 10:05

Voetbal:

Visserijtoernooi 29 december a.s.
    Op woensdag 29 december a.s. wordt in Sporthal Houtrust een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door de gebroeders Rog, de welbekende vissersfamilie uit Scheveningen.

Aan dit jaarlijks terugkerend evenement doen verschillende teams uit Scheveningen en Katwijk mee. Ook doen er teams van onze vereniging mee. Het zaalvoetbaltoernooi begint ’s ochtends om 10 uur en zal eindigen omstreeks 15.45 uur.

Na dit toernooi vertrekt het gehele gezelschap naar de kantine van SVV Scheveningen, ook wordt er voor muziek gezorgd. De prijsuitreiking zal omstreeks 16.30 uur plaatsvinden in de kantine. Deze feestelijke en sportieve dag zal eindigen rond 20.00 uur.

Heeft u die dag geen plannen, kom dan gerust even kijken in de sporthal en/of in de kantine van SVV Scheveningen, de toegang is uiteraard gratis

• 27 December 2010 - 09:55

Danny:

He Bar heb je een botte bijl ofzo...? dat je nog steeds op die knoop an het hakken ben!

• 27 December 2010 - 22:36

Barry:

Danny je heb helemaal gelik.
    Maare bene wel afhankelijk van aare mensen.
    Arie van de harst, rien rog, elien ,Ment dijkhuizen en Ment vd harst hebben gevraagd of we het niet in het nieuwe jaar willen doen.
    Dus vandaar.
    Ik zal binnen kort met een nieuwe blog komen.
    Genoemd " LEST BEST"
    Ben nu nog even met wat aars bezig.
    Maar Danny ik zal wel graag alvast een paar kroketten van je willen proefen.
    Kom je ze lekker hier even bakken voor de kids, een stuk of 12 hebben we zat aan.
    En je weet je mag Cora altijd mee nemen.
    Met vriendelijke groet....

• 28 December 2010 - 07:14

Cora Van Mora:

Ja Danny, laten we gezellig romantisch kroketten gaan eten bij de familie Rog! Ze zijn net zelf 17 jaar getrouwd dus ze kunnen wel wat ervaringen delen over het huwelijk!!! ;)
    Ik hoor het graag!!!

• 28 December 2010 - 10:09

Danny:

Nou eigenlijk wilde ik wachten tot de wedstrijd... maar ik begreep dat je van elien ook al kroketten heb gehad... en die waren niet te nassen! :P dus eigelijk ken ik nou niet achterblijven.
    dus ik wil ze best voor je bakken alleen ik denk dat jullie er geen 12 op kunnen... deze kroketten zijn namelijk zo rijkgevuld (720 gram per stuk)! het is dus ook de bedoeling dat die van mijn tijdens de wedstrijd als eerste getest worden... dan zit er namelijk een grote kans in dat de jury geen trek meer heeft in de rest van die baksels !

maar laat maar weten wanneer je thuis ben... scheelt weer een raam ingooien :p

• 28 December 2010 - 18:18

Zeevalk:

Inderdaad Danny, de beste bewaar voor het laatst!

• 28 December 2010 - 18:50

Anoniempje:

hebben jullie het al gehoord...Barry gaat stoppen met de site...de laatste wordt lest best!!!

• 28 December 2010 - 22:35

Eline:

Dat ken die niet maken......

• 28 December 2010 - 22:37

Eline:

Hij heeft ervaker over na gedacht toen moesten we 100 reacties in zoveel dagen plaatsen, kunnen we het nu nog tegen houden? met een actie houd de site in de lucht!

• 29 December 2010 - 06:46

Anoniem:

Deze site is de enige manier hoe ik mijn sociale contacten kan blijven behouden.

Ik zal het betreuren wanneer deze site tot zijn einde komt.

Schei is effe uit!!

• 29 December 2010 - 10:42

Danny:

Nee dat ken je niet make hoor Bar!
    wat motte we nou zonder site? als je dat flikt dan ga ik voor jouw ff een nieuwe kroket maken.... maar daar zitten dan geen garnalen in! :P

• 30 December 2010 - 16:52

De Blauwe Spion:

Dat wordt wat die nieuwe blog, we wachten met spanning af.
    Gelukkig zijn de meeste er gewoon met de jaarwisseling!

• 30 December 2010 - 19:51

oke oke oke
    Morgen een nieuwe blog over visserij ternooi.
    Hij is al voor de helft klaar.
    Maar maak hem morgen ochtend af.
    Ga lekker naar me bedje.
    Want die Hotel bedden, is ook niet meer wat het geweest is.
    Maar daar morgen meer over.
    Had zelfs een kamer zonder terras.
    de groetjes tot morregen

• 31 December 2010 - 07:16

Beterbed:

Hadden ze daar geen Auping?

• 31 December 2010 - 10:39

Een Auping...: